Boerenkoolschotel met blauwe kaas

Porties: 4 personen
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zakken gesneden boerenkool à 300 g
  • 1 pakje bakbacon dikke plak, ca. 140 g
  • 2 uien
  • 1 pot Aardappel Anders knoflook 390 ml
  • 1 duopakje(s) aardappelschijfjes 700 g
  • 125 g blauwaderkaas bijvoorbeeld Danablu

Instructies

  • Oven op 200 ºC voorverwarmen.
  • Boerenkool 5 minuten koken en uit laten lekken.
  • Bacon in blokjes snijden.
  • In koekenpan bacon krokant en bruinbakken.
  • Uien pellen en snipperen.
  • Bacon uit pan halen en uien 3 minuten in bakvet fruiten.
  • Boerenkool mengen met bacon en ui.
  • Kaas verkruimelen en door boerenkool roeren.
  • Boerenkool in ovenschaal leggen.
  • Aardappelschijfjes erboven leggen.
  • Aardappel Anders over ovenschaal verdelen.
  • Ovenschotel 40 minuten in oven bakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland