Boerenkoolstamppot met kaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 11/4 kg aardappels
  • 200 gram belegen kaas
  • 200 gram spekreepjes
  • 650 gram bloemkool
  • 11/2 dl melk
  • 2 eetlepels mosterd
  • zout peper

Instructies

  • Schil en was de aardappelen.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Bak het spek in een droge koekepan knapperig en verkruimel het.
  • Kook de boerenkool en de aardappelen in weinig water met wat zout in ± 30 minuten gaar en giet het kooknat af.
  • Verwarm de melk met de mosterd.
  • Stamp de aardappelen en de boerenkool met een stamper door elkaar en voeg al roerend de melk toe.
  • Schep de kaasblokjes door de stamppot.
  • Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en strooi er het verkruimelde spek over
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees