Boerenmeisjes

Ambachtelijke Boerenabrikozen

Porties: 4 Stuks
Bereidingstijd: 5 minuten
42 dagen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g gewelde abrikozen
  • 150 g kristalsuiker
  • 500 ml brandewijn
  • ½ sinaasappel
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Was de abrikozen grondig in heet water, laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden.
  • Schil de sinaasappel dun.
  • Reinig een inmaakpot grondig.
  • Plaats de abrikozen samen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot en giet de brandewijn erover.
  • Sluit de pot goed af en laat deze minstens 6 weken op een donkere plek staan.
  • Schud de pot regelmatig gedurende deze periode.
  • Serveer de boerenabrikozen in glaasjes met een cocktailprikker voor gemakkelijke consumptie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van boerenabrikozen met roomijs, in roomdesserts, of voeg ze toe aan sauzen zoals kippenjus.
Bewaar de boerenabrikozen tot 6 maanden na bereiding.
Na opening blijven ze nog ongeveer 1 maand goed.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 1 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Nederland