Boerensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Boerensoep

Boerensoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeukenBelgië
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 2 ui
  • 2 prei
  • 6 wortelen
  • witte kool
  • 1 kleine knolselderij
  • 8 radijsjes
  • 4 aardappel
  • 2 liter bouillon
  • peper zout, kruidentuiltje
  • 1 theelepel suiker
  • 25 gr peterselie
  • broodstengels of geroosterd brood
  • boter
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Reinig de uien, de prei en de wortelen en snijd ze in grove stukken.
  • Was de witte kool en snijd hem in stukken.
  • Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken.
  • Verwijder het loof van de radijsjes en was ze.
  • Schil, was en snijd de aardappelen eveneens in stukken.
  • Kook intussen de bouillon en voeg de gesneden groenten, de kruiden en de suiker bij de kokende bouillon.
  • Laat gaar koken en verwijder dan het kruidentuiltje.
  • Strooi juist voor het opdienen de gehakte peterselie in de soep.
  • De soep wordt gegeten met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een weinig nootmuskaat.