Boeuf Bourguignon van Els Jonker

Boeuf bourgion met mijn eigen eigenwijze draai
Porties: 6
Total time 4 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen
  • Zout naar smaak
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Provençaalse kruiden
  • Bloem
  • 150 gram ontbijtspek
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • Scheutje olijfolie
  • 500 gram hutspot
  • 500 ml runderboulion
  • 3 kwart fles rode wijn
  • 3 teentjes knoflook
  • Jeneverbessen
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 5 takjes verse peterselie
  • Rode wijn azijn
  • Potje uitgelekte zilveruitjes
  • 250 gram champignons
  • 75 gram tomatenpuree

Instructies

  • Runderriblappen op kamertemperatuur laten komen
  • Halve liter runderboulion maken
  • Op een zacht pitje zetten
  • Runderriblappen in grove stukken snijden
  • Bestooien met zout naar smaak
  • Flink vers gemalen zwarte peper toevoegen
  • Bestrooien met Provençaalse kruiden
  • Goed mengen
  • Ruim bloem toevoegen
  • Weer goed mengen
  • 75 gram ongezouten smelten in een braadpan
  • Scheutje olijfolie erbij doen
  • Ontbijtspek in stukjes uitbakken
  • Het mengsel van de runderriblappen met de kruiden en de bloem rondom op hoog vuur rondom aanbakken
  • Hutspot even meebakken
  • De halve liter runderboulion en de rode wijn rustig toevoegen
  • 3 teentjes knoflook boven de pan raspen
  • Jeneverbessen
  • 3 laurierblaadjes
  • Takjes rozemarijn
  • Tijm
  • En de peterselie erbij
  • Klein scheutje rode wijn azijn erdoor mengen
  • 3 uur laten stoven op laagste pitje laten stoven
  • Dan met de schuimspaan zoveel mogelijk van de verse kruiden
  • De laurierblaadjes en jenerbessen uit de pan sçheppen
  • De champignons in partjes snijden en toevoegen
  • De uitgelekte zilveruitjes toevoegen en als laatste
  • De 75 gram tomatenpuree
  • Het geheel heel goed doorroeren
  • Nog een half uurtje zachtjes laten stoven

Notities / Tips / Wijnadvies

De Boeud bourgion is heerlijk met krieltjes maar kan ook prima met aardappelpuree
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Frankrijk