Bogrècsgulyès

Bogrècsgulyès

De naam 'Ketelgulash' is afkomstig van de oorspronkelijke bereidingswijze van de gulash. Op de poesta maakten de herders hun gulyßs in een grote ketel die boven het houtvuur hing.Ook wel Bogracs Gulyas  genoemd
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees
  • 80 gram vet oorspronkelijk varkensvet
  • 300 gram ui
  • 20 gram Paprikapoeder bij voorkeur rozenpaprika
  • 1 kg aardappels vastkokende
  • 140 gram paprika liefst de gele puntige bij de Turkse winkel; die lijken het meest op de paprika’s uit Hongarije
  • 60 gram tomaten
  • zout
  • kummel
  • knoflook

Instructies

  • Snijd het vlees in stukken van 1 1/2-2 cm.
  • Bak de uien in het vet goudgeel.
  • Roer dan bij matig vuur snel het paprikapoeder door het niet meer zo hete vet, schep er de stukken vlees door, strooi er wat zout bij en laat het vlees goed dichtschroeien.
  • Voeg knoflook en kummel toe, schenk er water bij tot het vlees net onder staat en smoor het met het deksel op de pan op zeer matig vuur onder af en toe roeren gaar (het vlees mag niet koken).
  • Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Snijd de paprika’s en de tomaten in stukken.
  • Laat, als het vlees helemaal gaar is, het vocht inkoken tot alleen het ‘vleesvet’ overblijft.
  • Doe de aardappelstukjes erbij en bak die met het vlees mee tot ze glazig zien.
  • Voeg dan de paprika’s en tomaten toe en laat de aardappelen gaar worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Hongarije