Bolognesesaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • boter
  • 75 gram Parmaham
  • 400 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml rode wijn
  • 1 blik tomaat (400 gr)

Instructies

  • Schil de winterpeen en snijd in blokjes.
  • Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de ham ongeveer 4 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul. Schep het ham-gehaktmengsel met een schuimspaan uit de pan in een kom.
  • Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg daarna het ham-gehaktmengsel toe.
  • Doe de wijn en de tomaten erbij. 
  • Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. 
  • Af en toe roeren en water toevoegen als de saus te droog wordt. 
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze saus moet minstens een uur sudderen om goed op smaak te komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus / Vlees