Bonjan chalow
Ingrediënten
- 1 middelgrote ui
- 1 kg lamsvlees
- 1 theelepel fijngehakte knoflook
- 1 theelepel zout
- middelgrote aubergine
- ¼ liter water
- 2 verse in plakjes gesneden tomaten
- 1 theelepel verse koriander
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 fijngehakte rode peper
- ½ fijngehakte groene peper en
- ½ kleingesneden rode paprika
Instructies
- Snijd 1 middelgrote ui fijn en fruit hem in een braadpan in wat maïsolie goudbruin.
- Giet overtollige olie af.
- Snijd 1 kg lamsvlees in blokjes van 5 x 5 cm en doe die bij de ui.
- Voeg 1 theelepel fijngehakte knoflook en 1 theelepel zout toe en braad het vlees rondom bruin.
- Schil een middelgrote aubergine en snijd hem in blokjes van 2 1/2 x 2 1/2 cm.
- Besprenkel een andere braadpan met wat van het braadvocht en fruit de aubergineblokjes daarin lichtbruin. (Gebruik hiervoor geen olie!). Voeg de aubergine dan met 1/4 liter water, 2 verse in plakjes gesneden tomaten, 1
- theelepel verse koriander, 1 theelepel zwarte peper, 1 fijngehakte rode peper,
- 1/2 fijngehakte groene peper en 1/2 kleingesneden rode paprika bij het
- vleesmengsel en laat het gerecht ± 20 minuten zachtjes stoven tot de aubergine gaar is.
- Geef er rijst bij.