Bonjan salat

Kruidige auberginesalade
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 middelgrote aubergines
  • theelepel grof zout
  • ¾ deciliter maïsolie
  • 4 deciliter tomatenpuree
  • ¼ theelepel peper
  • 1 theelepel rode chilivlokken hete of gehakte verse chilipeper
  • 2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde munt gehakte

Instructies

  • Snijd de aubergines in stukjes van 4 cm, bestrooi ze met 2 theelepels grof zout en laat ze 15 minuten staan.
  • Spoel ze dan onder koud water af (dit neemt de bittere smaak weg) en laat ze op een theedoek uitlekken.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in ± 3 minuten lichtbruin.
  • Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen.
  • Doe de tomatenpuree, de peper, de chili, de kaneel, de munt en 1/2 theelepel zout in een pan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen om de aroma's goed te laten mengen.
  • Schenk dit mengsel over de aubergine en zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
  • Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de salade in de koelkast enkele dagen goed houden
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Afganistan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch