Kleurrijke groentenpizza met Prosciutto

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
  • 200 g tomatensaus
  • ½ rode paprika in blokjes gesneden
  • ½ groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 lente-ui in ringetjes gesneden
  • 100 g cherrytomaten gehalveerd
  • 125 g mozzarella in stukjes
  • 100 g Prosciutto in dunne plakjes gesneden
  • Gedroogde oregano
  • Zout
  • Verse basilicumblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op bakpapier en bestrijk met de tomatensaus.
  • Beleg met de blokjes paprika, lente-ui, cherrytomaten en mozzarella.
  • Bestrooi met gedroogde oregano en een snufje zout.
  • Bak de pizza in het onderste deel van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot de korst goudbruin is.
  • Na het bakken beleg je de pizza met de Prosciutto en wat verse basilicumblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige Pinot Noir past goed bij de zoute Prosciutto en de smaakvolle groenten op deze pizza.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië