Geroosterde Bospeen met Dille uit de Oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 48 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen ongeveer 500 g
  • 25 g boter in kleine blokjes
  • 2 eetlepels verse of diepvries dille fijngeknipt
  • 150 ml kippenbouillon uit pot of van tablet
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd een puntje van de onderzijde en het groen van de bospeen af, maar laat ongeveer 2 cm van het groen zitten.
  • Boen de wortels schoon onder stromend water, bijvoorbeeld met een schoon schuursponsje.
  • Vouw een groot stuk aluminiumfolie dubbel en draai het vel nogmaals dubbel, zodat je een stevige, grote foliezak krijgt.
  • Vouw de zijkanten twee keer om, zodat de opening stevig is.
  • Stop de wortels voorzichtig in de opening van de zak en voeg de boterblokjes en dille toe.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schenk de kippenbouillon erbij en vouw de opening meteen dicht.
  • Leg het pakket op een bakplaat en schuif het in het midden van de oven.
  • Laat de wortels ongeveer 45 minuten in de oven gaar worden.
  • Haal het pakket uit de oven, leg het op een serveerschaal en vouw het open (pas op voor hete stoom!
  • ).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze geroosterde bospeen met dille vraagt om een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige zuren en fruitige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de aardse smaak van de wortels en de verfrissende dille.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij