Geroosterde Bospeenhutspot met Rode Ui

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen ongeveer 500 g
  • 4 rode uien
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 50 g boter
  • 150 ml volle melk of kookvocht
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 50 g geraspte pittige kaas bijv. grana padano
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • nijd het groen en de uiteinden van de bospeen af en boen de wortels schoon onder stromend water.
  • Snijd de wortels vervolgens in stukken.
  • Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 15-20 minuten gaar.
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter en bak de ui op laag vuur in 15 minuten gaar.
  • Kook de wortels in weinig water met zout in 10 minuten beetgaar.
  • Giet de aardappels en wortels af (vang een beetje kookvocht op) en doe ze samen in de grote pan.
  • Stamp de aardappels en wortels grof met een aardappelstamper, voeg melk (of een deel van het kookvocht) en 25 g boter toe.
  • Roer de mosterd en kaas erdoor.
  • Schep de gebakken uien erdoor en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en verdeel de hutspot over vier warme borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze geroosterde bospeenhutspot met rode ui zou goed samengaan met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn en de lichte kruidigheid passen perfect bij de zoetheid van de bospeen en de hartigheid van de kaas.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 10 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 12 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch