Wildbouillon

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram wildvlees bijv. hert, wild zwijn
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 2 liter water
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Snijd het wildvlees in stukken.
  • Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken, en plet de knoflookteentjes.
  • Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en water in een grote pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
  • Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
  • Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of een Barolo, past uitstekend bij de rijke smaak van deze wildbouillon.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij