Bouillon met omeletrolletjes
Ingrediënten
- 2 ei
- 1 eetlepel melk
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
- ½ eetlepel plantaardige olie
- 75 gram champignons
- 2 grote tomaten
- 1 lenteui
- 8 deciliter kruidenbouillon (van een tablet)
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout
Instructies
- Klop de eieren met de melk en de bieslook los.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een mooie omelet.
- Rol de nog warme omelet op, pak hem in huishoudfolie en bewaar hem tot het gebruik in de koelkast.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Maak het lente-uitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
- Breng de bouillon met het kerriepoeder en de champignons aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
- Snijd intussen de omelet met een scherp mes in plakjes.
- Breng de bouillon op smaak met wat zout.
- Verdeel de tomaat, de lente-ui en de omelet over 4 borden en schep er de bouillon over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een stukje uienstokbrood.