Bouillon met omeletrolletjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • ½ eetlepel plantaardige olie
  • 75 gram champignons
  • 2 grote tomaten
  • 1 lenteui
  • 8 deciliter kruidenbouillon (van een tablet)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout

Instructies

  • Klop de eieren met de melk en de bieslook los.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel een mooie omelet.
  • Rol de nog warme omelet op, pak hem in huishoudfolie en bewaar hem tot het gebruik in de koelkast.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Maak het lente-uitje schoon en snijd het in dunne ringetjes.
  • Breng de bouillon met het kerriepoeder en de champignons aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
  • Snijd intussen de omelet met een scherp mes in plakjes.
  • Breng de bouillon op smaak met wat zout.
  • Verdeel de tomaat, de lente-ui en de omelet over 4 borden en schep er de bouillon over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een stukje uienstokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch