Breekpizza

Breekpizza met roomkaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/ onderwarmte.
  • Fruit de knoflook aan in een beetje boter en olijfolie en laat het afkoelen.
  • Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kuiden, specerijen en knoflook tot 1 geheel.
  • Het deeg direct uit de koelkast afrollen en verwerken. Smeer het deeg in met het kruidenmengsel.
  • Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
  • Vouw de deegstroken als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
  • Bak de breekpizza in een voorverwarmde oven op 200° C boven-/onderwarmte in ca. 25 - 30 minuten goudbruin.
  • Laat de breekpizza afkoelen, daarna kun je stukken afbreken.

Notities / Tips / Wijnadvies

de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch