Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 1 eetlepel(s) Olijfolie
- 2-3 knoflook
- Gemengde verse kruiden naar smaak gewassen en fijn gehakt
- 100 g roomkaas
- peper & zout
- geraspte nootmuskaat
- boter
- 1 eetlepel(s) bloem
- 50 g boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° C. boven-/ onderwarmte.
- Fruit de knoflook aan in een beetje boter en olijfolie en laat het afkoelen.
- Meng in de keukenmachine de rest van de boter met de roomkaas, verse kuiden, specerijen en knoflook tot 1 geheel.
- Het deeg direct uit de koelkast afrollen en verwerken. Smeer het deeg in met het kruidenmengsel.
- Snijd het deeg in de breedte van de bakvorm in stroken.
- Vouw de deegstroken als een harmonica op en leg ze in de ingevette bakvorm.
- Bak de breekpizza in een voorverwarmde oven op 200° C boven-/onderwarmte in ca. 25 - 30 minuten goudbruin.
- Laat de breekpizza afkoelen, daarna kun je stukken afbreken.
Notities / Tips / Wijnadvies
de breekpizza is heerlijk bij soep, salade of barbecue!