Bretonse lamsbout

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout
  • enkele knoflook
  • tijm
  • peper
  • 1 pot witte bonen
  • 2 eetlepel(s) crême fraiche
  • wat kaneel
  • een groene groente bijv. peultjes

Instructies

  • Maak met een vlijmscherp mesje op regelmatige afstanden een inkeping in de lamsbout en stop daar een teentje knoflook of een takje tijm in.
  • Vet een braadslee in en leg de lamsbout erin.
  • Bestrooi met peper en tijm en eventueel met weinig zout.
  • Zet het vlees 45-60 minuten in een oven van 200°c (afhankelijk van de grootte van de lamsbout en hoe u hem wenst).
  • Laat de lamsbout, alvorens hem aan te snijden, minstens 10 minuten rusten.
  • Lekker met witte bonenpuree, gemaakt van gepureerde witte boontjes met créme fraïche, kaneel en peper.
  • Blancheer de peultjes in ruim kokend water met zout.
  • Doe de witte bonenpuree in een spuitzak, spuit toefjes op ervan een bord en leg de peultjes er waaiervormig omheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees