Broccoli kerstboom met roomkaas voor de Kerst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pak wit brood mix
  • 5 eetlepel(s) Parmezaan
  • 15 gram boter
  • 500 gram broccoli
  • 2 ei
  • 125 gram roomkaas
  • 2 plakken achterham
  • 12 tomaat
  • ¼ paprika

Instructies

  • Een halve dag vantevoren.
  • Doe het witbroodmix in een kom en roer de parmezaanse kaas erdoor. 
  • Voeg de boter en 1,5 dl lauw water aan toe.
  • Maak het deeg en laat het rijzen volgens de gebruiksaanwijzing
  • Maak intussen de broccoli schoon
  • Verdeel de rozen in kleine roosjes en snijd de stronken in stukjes.
  • Kook de broccoli in weinig water met zout in 10 min. zachtjes gaar.
  • Giet de broccoli af.
  • Pureer de broccoli in een keukenmachine.
  • Meng de eieren en verse roomkaas erdoor.
  • Snijd de ham in lange dunne reepjes.
  • Halveer de kerstomaatjes snijd de paprika in dunne reepjes en snijd deze in stukjes van 2 cm. 
  • Verdeel het deeg in vier stukken. 
  • Rol de stukken een voor een uit tot een dunne lap.
  • Leg er een kartonnen kerstboom van 15 cm. op en snijd een kerstboom uit het deeg.
  • Maak van de restjes deeg een opstaand randje van 1 cm langs de rand van de deegboom. 
  • Leg de deegbomen op een ingevette bakplaat. 
  • Strijk de broccolipuree erover uit en versier de bomen met slingers van ham, kaarsjes van paprika en ballen van tomaat.
  • Vlak voor het opdienen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de kerstbomen in 20 min gaar en goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst