Broccoli kerstboom met roomkaas voor de Kerst
Ingrediënten
- ½ pak wit brood mix
- 5 eetlepel(s) Parmezaan
- 15 gram boter
- 500 gram broccoli
- 2 ei
- 125 gram roomkaas
- 2 plakken achterham
- 12 tomaat
- ¼ paprika
Instructies
- Een halve dag vantevoren.
- Doe het witbroodmix in een kom en roer de parmezaanse kaas erdoor.
- Voeg de boter en 1,5 dl lauw water aan toe.
- Maak het deeg en laat het rijzen volgens de gebruiksaanwijzing
- Maak intussen de broccoli schoon
- Verdeel de rozen in kleine roosjes en snijd de stronken in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water met zout in 10 min. zachtjes gaar.
- Giet de broccoli af.
- Pureer de broccoli in een keukenmachine.
- Meng de eieren en verse roomkaas erdoor.
- Snijd de ham in lange dunne reepjes.
- Halveer de kerstomaatjes snijd de paprika in dunne reepjes en snijd deze in stukjes van 2 cm.
- Verdeel het deeg in vier stukken.
- Rol de stukken een voor een uit tot een dunne lap.
- Leg er een kartonnen kerstboom van 15 cm. op en snijd een kerstboom uit het deeg.
- Maak van de restjes deeg een opstaand randje van 1 cm langs de rand van de deegboom.
- Leg de deegbomen op een ingevette bakplaat.
- Strijk de broccolipuree erover uit en versier de bomen met slingers van ham, kaarsjes van paprika en ballen van tomaat.
- Vlak voor het opdienen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de kerstbomen in 20 min gaar en goudbruin.