Broccolisalade 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • zout
  • 2 hard gekookte eieren
  • 200 g Subenhara
  • ½ deciliter yoghurt
  • ½ citroen het sap er van
  • peper
  • ½ theelepel suiker

Instructies

  • Was de broccoli en verdeel het bosje in kleine roosjes.
  • Kook deze twee minuten in kokend water met zout.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen. Hak de gepelde eieren fijn.
  • Snijd de Subenhara in smalle reepjes.
  • Maak een sausje van yoghurt, citroensap, zout, peper en suiker.
  • Schep alle ingrediënten goed door de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Subenhara is een zachte dessertkaas met een opvallende zwarte korst.
Aan de kaas zijn fijne tuinkruiden en een vleugje knoflook toegevoegd, waaraan de licht pikante smaak is te danken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch