Broccolitaart 1

Broccolitaart 6

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de korst:

  • 200 g bloem of gebuild tarwemeel
  • 100 g boter
  • water
  • snufje zout
  • of snelle oplossing: 4 plakjes diepvriesbladerdeeg

Voor de vulling:

  • 250 g broccoli
  • 2 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 200-250 g Camenbert
  • 100 g cashewnoten
  • peper

Instructies

  • Snijd de boter door het meel en verwerk het met de vingers of met de kneedhaken van de mixer tot een kruimelige massa.
  • Doe dan zoveel koud water erbij als nodig is om een goed samenhangende deegbal te krijgen die bij het kneden en verwerken geen barstjes vertoont.
  • Bekleed met dit deeg, of met de 4 plakjes ontdooid bladerdeeg een vuurvaste quichevorm of een springvorm.
  • Prik gaatjes in het deeg en bak het 10 minuten voor bij een temperatuur van 200°.

Voor de vulling:

  • Breng een royale hoeveelheid water aan de kook.
  • Haal ondertussen van de broccoli de roosjes af en schil de stronk, snijd deze in kleine stukjes.
  • Was de groente en blancheer deze 5 minuten in het kokende water.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Klop eieren en creme fraiche met peper en een heel klein beetje zout los in een kom.
  • Snijd de camenbert in kleine stukjes.
  • Verdeel de broccoli over de bodem van de deegbak.
  • Verdeel hierover de kaas en cashewnoten en schenk tenslotte het ei-creme fraiche mengsel erover.
  • De taart in 25-30 minuten bij 200° afbakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch