Broccolizalmtaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 zak broccoliroosjes 300 g
  • 3 eieren middel groot
  • 4 eetlepel(s) slagroom
  • zout
  • peper
  • 1 komkommer
  • 4 eetlepel(s) thousand Island-dressing
  • boter om in te vetten
  • 1 blik zalm (418 g)

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Bladerdeeg ontdooien.
  • Broccoli in kleinere roosjes verdelen en ca. 3 minuten blancheren, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  • Zalm laten uitlekken, graatjes verwijderen en in stukjes verdelen.
  • In kom zalm en broccoli mengen.
  • Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
  • Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken.
  • Zalmmengsel in vorm doen.
  • Eiermengsel erover schenken.
  • In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken
  • Komkommer schillen en in plakjes snijden.
  • Sladressing door komkommer scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Taart serveren met komkommersalade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Nederland