Brocoli à la crème noisette

broccoli in room met bruine boter
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg broccoli
  • dl slagroom
  • 60 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de broccoli verschillende keren goed.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Schil de knoflook en pers ze uit.
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Gooi er knoflook in en de broccoli en laat 20 minuten koken.
  • Laat de broccoli onder druk uitlekken, zodat alle water eruit is.
  • Hak de broccoli dan grof.
  • Smelt de boter in een pan en verhit ze totdat ze lichtbruin is.
  • Voeg dan de slagroom erbij en roer goed totdat de kleur egaal is.
  • Voeg de broccoli toe, peper en zout, en laat 4 minuten zachtjes koken.
  • Schenk de broccoli met saus in een voorverwarmde dienschaal en serveer
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch