Brocolli en Bloemkool uit de oven vegetarisch

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 500 g broccoli
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 25 g maïzena
  • deciliter halfvolle melk
  • 75 g gruyère cheddar of andere pittige kaas, geraspt
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 g vers broodkruim
  • 25 g walnoten grofgehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Verwijder het blad van de bloemkool en snijd de roosjes van de stronk.
  • Snijd de roosjes van de broccoli eveneens van de stronk.
  • Blancheer de bloemkool- en broccoliroosjes 1 min. in een pan met lichtgezouten kokend water. Giet ze af.
  • Doe de bosuitjes in de lege pan.
  • Roer in een hittebestendige kom de maïzena met een beetje melk tot een glad papje.
  • Voeg de rest van de melk toe aan de pan met de bosuitjes en breng hem aan de kook.
  • Roer de helft van de kokendhete melk door het maïzenapapje en voeg dit mengsel vervolgens toe aan de resterende hete melk in de pan.
  • Breng het mengsel onder regelmatig roeren weer aan de kook en roer tot een gladde saus.
  • Neem de pan van het vuur en laat even staan.
  • Roer dan de geraspte kaas, het losgeklopte ei en de helft van het broodkruim door de saus.
  • Schep er de geblancheerde groenten door.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep het groentemengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi het resterende broodkruim en de walnoten erover.
  • Bak de ovenschotel 20 min., tot de bovenkant goudbruin kleurt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch