knapperig-broodje-zuurkool-met-worst

Knapperig Broodje Zuurkool met Worst

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g zuurkool uit een pot of verpakking
  • 1 ui in ringen gebakken
  • Mosterd naar smaak
  • 4 meergranenpistolets
  • 4 knakworsten

Instructies

  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de zuurkool.
  • Meng de gebakken uienringen door de opgewarmde zuurkool en voeg naar smaak mosterd toe.
  • Snijd de pistolets open in de lengte.
  • Verwarm de knakworsten volgens de instructies op de verpakking.
  • Vul de pistolets met de zuurkool-uienmix en leg er een warme knakworst bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vervang de knakworst door een gebakken saucijsje.

Wijnadvies:

Een lichtzure witte wijn, zoals een Riesling, past goed bij dit gerecht en kan de smaken van de zuurkool en worst mooi aanvullen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Varkensvlees
Land van herkomst Duitsland / Nederland