Broodpizza met tonijn en mozzarella

      Reacties uitgeschakeld voor Broodpizza met tonijn en mozzarella

Broodpizza met tonijn en mozzarella

Categorie Brood, met kaas, met vis, Pizza
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in

  • 12 sneetjes witbrood zonder korst
  • 200 ml tomatensaus met kruiden Sugo Tradizionale
  • 2 rode uien in partjes
  • 2 blikjes tonijn op olie à 200 g, uitgelekt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 bollen mozzarella in plakken
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 g geraspte oude kaas bv. grana padano

Hoe maak ik het klaar

  • Verwarm de oven voor op 225 C.
  • Leg de sneetjes dicht op elkaar op een ingevette bakplaat, in rijen van 3 sneetjes.
  • Strijk de tomatensaus erover uit.
  • Beleg ze met de rode ui en tonijn.
  • Strooi de oregano en kappertjes erover.
  • Dep de plakjes mozzarella droog met keukenpapier en leg ze op de pizza.
  • Maal de peper erboven en bestrooi met de kaas.
  • Bak de pizza midden in de oven in 15 - 20 minuten knapperig en goudbruin.
  • Lekker met een salade van sperziebonen, bosui en citroenvinaigrette.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Castel Chardonnay Vin de Pays d'Oc