Gezonde Brood-Broccoli Ovenschotel
Equipment
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 4 rode uien in ringen gesneden
- 100 ml kruidenbouillon van poeder
- 1 theelepel tijm
- 500 g broccoli in kleine roosjes gesneden
- ½ ongesneden bruinbrood bijvoorbeeld Bourgondisch donker meergranen
- 4 eieren
- 2 eetlepels zure room
- 150 g belegen kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uienringen zachtjes gedurende 3 minuten.
- Voeg de kruidenbouillon, tijm, zout en peper toe aan de uien.
- Laat nog 4-5 minuten zachtjes stoven totdat het vocht is verdampt.
- Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en schil de stronk met een dunschiller.
- Snijd de stronk in blokjes.
- Kook de broccoli in weinig water met zout gedurende 3-4 minuten tot het beetgaar is.
- Laat het vervolgens uitlekken in een vergiet.
- Snijd het brood in 4 gelijke dikke sneden.
- Rooster het lichtbruin in een broodrooster of onder de grill.
- Leg de geroosterde broodsneetjes tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel de gestoofde ui en gekookte broccoli over het brood.
- Breek boven elk stuk brood een ei en schep er ½ lepel zure room op.
- Bestrooi het geheel met zout, peper en geraspte kaas.
- Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot het gaar en goudbruin is.