Gezonde Brood-Broccoli Ovenschotel

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 4 rode uien in ringen gesneden
  • 100 ml kruidenbouillon van poeder
  • 1 theelepel tijm
  • 500 g broccoli in kleine roosjes gesneden
  • ½ ongesneden bruinbrood bijvoorbeeld Bourgondisch donker meergranen
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels zure room
  • 150 g belegen kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uienringen zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de kruidenbouillon, tijm, zout en peper toe aan de uien.
  • Laat nog 4-5 minuten zachtjes stoven totdat het vocht is verdampt.
  • Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en schil de stronk met een dunschiller.
  • Snijd de stronk in blokjes.
  • Kook de broccoli in weinig water met zout gedurende 3-4 minuten tot het beetgaar is.
  • Laat het vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Snijd het brood in 4 gelijke dikke sneden.
  • Rooster het lichtbruin in een broodrooster of onder de grill.
  • Leg de geroosterde broodsneetjes tegen elkaar aan in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de gestoofde ui en gekookte broccoli over het brood.
  • Breek boven elk stuk brood een ei en schep er ½ lepel zure room op.
  • Bestrooi het geheel met zout, peper en geraspte kaas.
  • Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, tot het gaar en goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Groenten / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch