Bruine bonensoep van Astrid Veltman

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram bruine bonen
  • 2 1/25 liter water
  • 2 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 klein Spaanse peper
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 4 kruidnagel
  • ½ eetlepel soja
  • zout peper

Instructies

  • Was de bonen, laat ze weken en kook ze goed gaar.
  • Hak de uien fijn en smoor ze in de boter gaar.
  • Voeg vervolgens de bloem, het laurierblad, de Spaanse peper, de kerrie en de kruidnagels toe en fruit het geheel onder voortdurend roeren tot de bloem en de ui mooi donkerbruin zijn.
  • Wrijf de bonen door een metalen zeef en voeg de puree samen met het bonenwater bij de bloem en de boter.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken tot de soep gebonden en roodbruin van kleur is.
  • Voeg de soja toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • U kunt de soep nogmaals zeven om de uien achter te houden.
  • Geef er in olijfolie gefruite dobbelsteentjes oud brood bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep