Gegrilde Bruschetta met Pastrami

Serveer deze heerlijke gegrilde bruschetta met pastrami en geniet van de smaakvolle combinatie van hartige pastrami, knapperige groenten en romige mosterdmayonaise
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 dikke sneetjes brood met pompoenpitten
  • 25 g boter
  • 1 grote teen knoflook gehalveerd
  • 200 g pastrami of pekelvlees
  • 30 g rucola
  • 2 zoetzure augurken in plakjes
  • 6 zoetzure zilveruitjes gehalveerd
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 2 eetlepels mosterdmayonaise

Instructies

  • erwarm de grill voor.
  • Bestrijk de sneetjes brood dun met boter en grill ze in 1 – 2 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Wrijf de gegrilde sneetjes brood direct in met de gehalveerde teen knoflook en leg ze op 4 borden.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en verwarm de pastrami al omscheppend 2 -3 minuten.
  • Verdeel de rucola over de bruschetta en leg de pastrami erop.
  • Schep de plakjes augurk en gehalveerde zilveruitjes over de pastrami.
  • Bestrooi met fijngeknipte bieslook en schep nog wat mosterdmayonaise op een kant van de bruschetta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegrilde bruschetta met pastrami gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn zullen de hartige smaken van de pastrami versterken en de mosterdmayonaise aanvullen met een verfrissende afdronk.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Lunch / Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten