Mexicaanse Burrito’s met Gegrilde Kipvulling

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 dozen Mix Mexicaanse Burritos à 229 g
  • 2 bekers zure room à 125 ml
  • 2 uien
  • 2 groene paprika’s
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 dikke plak gegrilde kipfilet vleeswaar, ca. 200 g
  • 3 tomaten

Instructies

  • Maak de zakjes dipmix (uit de doos) aan met de zure room en 2 eetlepels water.
  • Pel en snipper de uien.
  • Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Roerbak de uien en paprika’s ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de zakjes sausmix (uit de doos) en 200 ml water toe, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de gegrilde kipfilet in stukjes.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Voeg de kip en tomaten toe aan de pan en verwarm nog ongeveer 2 minuten mee.
  • Verwarm de burrito’s volgens de gebruiksaanwijzing en vul ze met het kipmengsel.
  • Serveer met de dipsaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht. Hun zachtheid en fruitige tonen vormen een mooi contrast met de kruidige en pittige smaken van de Mexicaanse kruiden en de dipsaus.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Mexico