Caesar salad van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ½ deciliter olijfolie
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • ijsbergsla
  • een scheutje Worcestershiresaus
  • enkele druppels hotsauce
  • zout
  • 2 1 ei
  • Parmezaan
  • enkele ansjovis
  • 1 citroen het sap er van

Instructies

  • Prak 1 teentje knoflook met wat olijfolie fijn, bestrijk hier de sneetjes brood mee en
  • bak deze in de oven in 15 minuten goudbruin (keer ze af en toe om).
  • Was en droog de sla en leg het in een schaal.
  • Prak de overige teentjes knoflook met wat zout fijn, roer er de olijfolie, het citroensap, Worcestershiresaus en de hotsauce door en giet dit mengsel over de sla.
  • Pel de eieren, snijd ze in vieren en leg de parten op de sla.
  • Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas en schep alles voorzichtig om.
  • Garneer de salade met de croûtons en de ansjovis.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Salade