Cajun kipkluifjes met spekabrikozen
AllerHande juni 2003
Ingrediënten
- ½ l kippenbouillon van tablet
- 16 kipkluifjes
- 3 eetlepel(s) cajunkruiden
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 2 eetlepel(s) cognac slijter
- 12 gewelde abrikozen
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
Instructies
- In kippenbouillon of in magnetron kipkluifjes 5 minuten voorgaren.
- In kom cajunkruiden mengen met citroensap en cognac.
- Kipkluifjes laten afkoelen, droogdeppen en met cajunmengsel inwrijven.
- Kipkluifjes wisselend met in speklapjes gerolde abrikozen aan dubbele spiesen rijgen (aan een enkele spies draaien de kipkluifjes rond, nu zijn ze gemakkelijk te keren op de barbecue).
- Kipkluifjes op de barbecue in 15 minuten knapperig en gaar roosteren.