Cajungehaktbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  • 2 fijngesneden bosuitjes
  • ½ middelgrote schoongemaakte en fijngesneden paprika
  • 1 kleingesneden teentje knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel zout
  • ¾ theelepel cayennepeper
  • ¾ theelepel peper
  • theelepel nootmuskaat
  • ¾ theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 3/3 theelepel tabasco
  • 2 eetlepels boter
  • ½ dl melk
  • ½ dl tomatenketchup
  • 40 gram paneermeel
  • 750 gram gehakt
  • 2 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Vermeng de ui, bosui, bleekselderij, paprika, knoflook, laurier, zout, cayenne- en zwarte peper, nootmuskaat, komijn, worcestershiresaus en tabasco in een schaal.
  • Smelt de boter op halfhoog vuur en laat het groente-specerijenmengsel in een open pan onder voortdurend roeren 6 minuten pruttelen tot de ui en de paprika gaar zijn.
  • Neem de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.
  • Haal de laurierblaadjes eruit en roer er de melk, de tomatenketchup en het paneermeel door.
  • Vermeng in een grote schaal het gehakt met de eieren en de groentemassa, doe het over in een ingevette cakevorm en druk het goed aan.
  • Bak het gehaktbrood in een open schaal 50-55 minuten of tot het van de rand van de vorm loslaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees