Cakes in caisses

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • ½ zakje vanillesuiker
  • 2 ei
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 mespunten zout
  • 2 eetlepels melk
  • 14 papieren vormpjes

Instructies

  • Doe de boter in een kom, voeg de suiker erbij en roer de suiker met de boter tot ze licht van kleur is.
  • Meng de vanillesuiker en het zout erdoor en voeg het ei toe.
  • Roer het deeg in 5 minuten goed luchtig.
  • voeg de melk toe, zeef het zelfrijzend bakmeel en schep dit (niet roeren) luchtig door het deeg.
  • Vul de vormpjes tot de helft met het deeg en zet ze op een bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 160°c.
  • Schuif de bakplaat midden in de oven.
  • Bak de cakejes in 30 minuten mooi bruin en gaar (de eerste 15 minuten niet
  • kijken, anders zakt het deeg in).
  • Laat de cakejes afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake