Camemberttaartjes

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries,
  • 2 rode uien,
  • 2 scharrel eieren,
  • 4 eetlepel(s) melk
  • zout
  • peper
  • 200 g camembert
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) gesneden bakgember potje, AH,
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel(s) bloem om te bestuiven

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Plakjes -bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In kom eieren loskloppen met melk, zout en peper.
  • Met natgemaakt mes camembert in plakjes snijden.
  • Vormpjes invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Plakjes bladerdeeg elk uitrollen tot vierkanten van ca. 16 x 16 cm.
  • Vormpjes bekleden met elk 1 plakje bladerdeeg.
  • Overtollig deeg langs randen wegsnijden.
  • Plakjes camembert over vormpjes verdelen.
  • Uienringen erop leggen.
  • Eiermengsel in vormpjes schenken.
  • In midden van oven taartjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Taartjes ca. 10 minuten in vormpjes laten afkoelen.
  • Uit vormpjes nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
  • Taartjes tot gebruik afgedekt in koelkast (of diepvries) zetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Taartjes afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in ca. 15 à 20 minuten verwarmen.
  • Intussen in kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
  • Gember erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Taartjes uit oven nemen en uit vormpjes halen.
  • Op vier borden elk 1 taartje zetten en sla erover verdelen.
  • Sausje erover scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch