Camemberttaartjes
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries,
- 2 rode uien,
- 2 scharrel eieren,
- 4 eetlepel(s) melk
- zout
- peper
- 200 g camembert
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 eetlepel(s) gesneden bakgember potje, AH,
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
- 1 eetlepel(s) bloem om te bestuiven
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Plakjes -bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden.
- In kom eieren loskloppen met melk, zout en peper.
- Met natgemaakt mes camembert in plakjes snijden.
- Vormpjes invetten.
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
- Plakjes bladerdeeg elk uitrollen tot vierkanten van ca. 16 x 16 cm.
- Vormpjes bekleden met elk 1 plakje bladerdeeg.
- Overtollig deeg langs randen wegsnijden.
- Plakjes camembert over vormpjes verdelen.
- Uienringen erop leggen.
- Eiermengsel in vormpjes schenken.
- In midden van oven taartjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken.
- Taartjes ca. 10 minuten in vormpjes laten afkoelen.
- Uit vormpjes nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
- Taartjes tot gebruik afgedekt in koelkast (of diepvries) zetten.
BEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Taartjes afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in ca. 15 à 20 minuten verwarmen.
- Intussen in kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
- Gember erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Taartjes uit oven nemen en uit vormpjes halen.
- Op vier borden elk 1 taartje zetten en sla erover verdelen.
- Sausje erover scheppen.