Canelonni gemaakt van verse lasagnebladen met gehakt, spinazie en tomatenblokjes

Ik heb wel eens cannelloni gegeten in een Italiaans restaurant maar had het nog nooit zelf gemaakt Een nieuw culinair experiment dus
Porties: 4
Total time 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes salie flinke
  • 6 takjes oregano
  • Zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 gram rundergehakt
  • 750 gram bladspinazie diepvries
  • blik tomatenblokjes in saus
  • ½ kuipje ricotta
  • ½ kuipje mascarpone
  • Zak gusto poeder
  • Zakje pardano poeder
  • Pakje lasagnebladen verse
  • Zakje geraspte kaas gratineer kaas

Instructies

  • Vet een ovenschaal in met olijfolie
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snipper de ui
  • Rasp de teentjes knoflook erbij in
  • Hak de salie heel fijn
  • En de blaadjes van de takjes oregano ook
  • Doe ook dit bij de ui en de knoflook
  • Zet een wok op hoog vuur met 3 eetlepels olijfolie
  • Fruit het ui/knoflook met kruidenmengsel
  • Doe er alvast wat zeezout en vers gemalen zwarte peper over
  • Doe het rundergehakt bij de wok in en bak het rul
  • Wanneer het rundergehakt gaar is doe je de bladspinazie erbij en de inhoud van het blikje tomatenblokjes
  • Laat dit goed warm worden
  • En schep regelmatig om
  • Doe dan de ricotta en de mascarpone erdoor
  • Roer totdat dit is opgenomen
  • Doe dan de poeder gusto en pardano erdoor
  • Doe het vuur uit en laat de saus wat afkoelen
  • Als de saus voldoende is afgekoeld
  • Leg dan een plakje lasagne voor éénderde met tegen de rand van de ovenschaal
  • Doe er voldoende pastasaus in en klap de beide zijkanten erover heen
  • Bij het volgende rolletje leg je éénderde over het eerste rolletje en doet vervolgens hetzelfde als bij het eerste rolletje tot de bodem bedekt is
  • Vervolgens kun je daarboven op verder gaan op dezelfde wijze met nog een laag rolletjes
  • Daarna verdeel je de geraspte gratin kaas erover
  • Plaats de schaal 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven

Notities / Tips / Wijnadvies

Er zal wat saus uit de uiteinden van de rolletjes komen, dit is niet erg dan worden de lasagnebladen in hun geheel zacht
Dit recept is hier zeker een blijvertje
De schaal is schoon leeg gegaan
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ovenschotel / Pasta / Rundvlees
Land van herkomst Italië