Gevulde Cannelloni met Gehakt en Spinazie
Equipment
Ingrediënten
- 16 buisjes cannelloni pasta doos à 250 g
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 zak verse spinazie 300 g
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g gehakt of vleesvervanger voor vegetarisch
- 2 pakjes tomatensaus à 390 g
- 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
Instructies
- Breng in een grote pan water aan de kook en kook de cannelloni ongeveer 3 minuten.
- Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Snijd de spinazie fijn.
- Verhit in een braadpan olijfolie en fruit de ui en knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.
- Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 5 minuten rul.
- Voeg de fijngesneden spinazie toe en bak dit ongeveer 3 minuten mee.
- Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel.
- Schenk één pakje tomatensaus in een ovenschaal.
- Leg de gevulde cannelloni erop en schenk het tweede pakje tomatensaus erover.
- Bestrooi met de gemalen kaas.
- Bak de cannelloni in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.