Carpaccio van ree met wintergroenten en basilicumvinaigrette

Een prachtig samenspel van kleuren, structuren en smaken van het seizoen.
Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Carpaccio

  • 800 g reefilet
  • peper & zout
  • 0,9 L Phase with Natural Butter Flavour
  • 400 g knolselderij truffelaardappel en pompoen
  • 200 g schorseneren
  • 1 bakjebundelzwammen
  • 75 g hazelnoot

Opmaak

  • 1.50 dl Hellmann's Basil Vinaigrette
  • 0.25 bakje asanga cress
  • 1 bakje Oost Indische kers blaadjes

Instructies

Carpaccio

  • Kruid de reefilet met zout en peper.
  • Verhit de Phase en bak hierin de reefilet mooi rosé.
  • Laat het vlees afkoelen.
  • Snijd de groenten in brunoise en blancheer ze afzonderlijk van elkaar in gezouten water.
  • Was de schorseneren goed en snijd ze in dunne plakjes.
  • Frituur de plakjes schorseneren krokant op ca 160ºC.
  • Snijd de bundelzwammen en bak ze kort in wat Phase en kruid ze met zout en peper.

Opmaak

  • Snijd de reefilet in dunne plakjes en leg ze op de borden.
  • Verdeel de wintergroenten, bundelzwammen en de hazelnoten over de carpaccio en verdeel de vinaigrette erover.
  • Garneer met de cress, Oost Indische kers blaadjes en de chips van schorseneren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees / Voorgerechten