Champignonsoep 5

      Reacties uitgeschakeld voor Champignonsoep 5

Champignonsoep 5

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de uien zeer fijn, de ham in blokjes en de champignons in plakjes en hak de peterselie zeer fijn.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de uien hierin glazig.
  • Voeg op laag vuur de bloem toe en roer met een houten lepel tot zich in de pan een bal vormt.
  • Neem de pan van het vuur en voeg al roerend bij beetjes tegelijk de koude bouillon toe.
  • Verwarm de soep opnieuw en blijf roeren tot een egale vloeistof zonder klontjes ontstaat.
  • Blancheer de champignons en voeg ze aan de soep toe.
  • Voeg tenslotte de ham en de peterselie toe.
  • Maak de soep eventueel met wat room af en breng haar op smaak met peper en zout.