Champignonsoep van Astrid Veltman v6

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 100 gram ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram champignons
  • 50 gram ham
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de uien zeer fijn, de ham in blokjes en de champignons in plakjes en hak de peterselie zeer fijn.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de uien hierin glazig.
  • Voeg op laag vuur de bloem toe en roer met een houten lepel tot zich in de pan een bal vormt.
  • Neem de pan van het vuur en voeg al roerend bij beetjes tegelijk de koude bouillon toe.
  • Verwarm de soep opnieuw en blijf roeren tot een egale vloeistof zonder klontjes ontstaat.
  • Blancheer de champignons en voeg ze aan de soep toe.
  • Voeg tenslotte de ham en de peterselie toe.
  • Maak de soep eventueel met wat room af en breng haar op smaak met peper en zout.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep