Champignonsoep met een bladerdeegdakje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 sjalotjes
  • 25 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 5 dl kippenbouillon
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ei
  • zout peper
  • 1 bouquet garni of een kruidenbuiltje voor kippenbouillon
  • 25 gram prei

Instructies

  • Laat de bouillon met het bouquet garni of het kruidenbuiltje enige tijd trekken.
  • Snijd de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.
  • Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes en de knoflook hierin.
  • Voeg de champignons en de oesterzwammen toe.
  • Meng dit mengsel aan met de kippenbouillon en laat de soep afkoelen.
  • Spreid de plakjes bladerdeeg op het aanrecht uit om ze een beetje te laten ontdooien.
  • Splits het ei en klop de dooier in een kopje los met een snufje zout.
  • Snijd de prei zeer fijn.
  • Vul ovenvaste soepkommen met soep en voeg de prei toe.
  • Maak de bovenrand van de soepkommen met water een beetje nat.
  • Rol de bladerdeegplakjes iets uit, leg ze over de kommen en plak ze op de rand van de kommen vast.
  • Snijd de randen zo nodig bij en bestrijk de bovenkant met de los geklopte eidooier.
  • Zet de soepkommen 8 minuten in een oven van 220°c.
  • Als het bladerdeegdakje goudbruin is, is de soep heet.
  • De soep wordt gegeten nadat het bladerdeegkapje aan tafel is stuk gestoken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep