Cheddarfondue met Guinness

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 500 gram prei
  • 400 gram roggebrood
  • 600 gram cheddar
  • ¼ liter Guinness
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels whisky
  • versgemalen peper
  • enkele druppels worcestershiresaus

Instructies

  • Breng in een pan water met wat zout aan de kook.
  • Was de schoongemaakte prei grondig, snijd de stelen in stukjes van ± 1 cm breed en kook die 2-3 minuten in het water.
  • Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd het roggebrood in blokjes en zet die samen met de prei op tafel.
  • Snijd de cheddar zonder de korst in kleine blokjes of rasp de kaas grof.
  • Verhit het bier in een caquelon, voeg in kleine porties tegelijk de kaas toe en laat die al roerend smelten.
  • Maak de maïzena aan met de whisky, giet dit mengsel bij de kaas en breng het al roerend aan de kook.
  • Breng het op smaak met peper en worcestershiresaus.
  • Houd de fondue op een réchaud of op een laag pitje tegen de kook aan.
  • Aan tafel worden het brood en de prei aan de fonduevorken geprikt en in de kaasfondue gedoopt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas