Chee pow gai

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 60 ml. sojasaus lichte
  • 60 ml. rijstwijn Chinese
  • 2 eetlepel(s) gember
  • 4 tl. oestersaus
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. suiker
  • 1 tl. sesamolie
  • kilo kip in 14 stukken
  • 750 ml. olie om te frituren

Instructies

  • De sojasaus, rijstwijn, gembersap, oestersaus, zout, suikeer en sesamolie in een middelgrote schaal vermengen.
  • De kip in de schaal leggen en met de marinade vermengen.
  • Afgedekt minimaal 2 uur bij kamertemperatuur of maximaal 8 uur in de koelkast marineren. Vervolgens de kip in een zeef uit laten lekken.
  • Een velletje met de punt naar voren op een plank leggen.
  • Leg er een stuk kip op en vouw dan eerst de punt en dan de randen over de kip heen.
  • De laatste rand als een envelopomslag in de lip steken.
  • De andere stukken kip op dezelfde manier verpakken.
  • De wok of een grote braadpan 30 sec. verhitten, dan de olie erin gieten.
  • De helft van de kippakketjes in de hete olie leggen en al roerende 5 min. rondom bakken.
  • De pakketjes op keukenpapier laten uitlekken en de rest van de pakketjes op dezelfde manier bakken.
  • Pakketjes op een platte schaal leggen en direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

stukken vetvrij papier of bakpapier in vierkanten van 20 x 20 cm. geknipt
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch