Chiligember noedels met vis en garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Wok Noedels 250 g
  • 1 struik broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g visfilet bijv. wijting, koolvis of roodbaars
  • Conimex Wok Olie
  • 200 g garnalen rauwe gepelde
  • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk 200 ml
  • Conimex Woksaus Chili Gember

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (eventueel met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes in plakjes.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de visfilet in blokjes van 3-4 cm.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 3 minuten.
  • Schuif de broccoli naar de rand van de wok zodat het midden, het diepste gedeelte, van de wok vrijkomt.
  • Leg de visblokjes en de garnalen met de knoflook daarin en wok ze voorzichtig ca. 3 minuten.
  • Voeg de kokosmelk en 10 eetlepels woksaus chili gember toe, schep de broccoli erdoor en laat het gerecht 2 minuten pruttelen.
  • Schep vervolgens de uitgelekte noedels erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de noedels in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Javaanse Kroepoek, Sambal Manis en Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Dit gerecht kun je ook met alleen garnalen of vis maken.
Voeg met de noedels voor een fris accent een eetlepel limoensap toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters