Chinese beursjes met zoetzure saus
Ingrediënten
- 1 sjalotjes
- 1 prei alleen het wit
- 1 stengel bleekselderij
- ¼ paprika
- 75 g sojascheuten
- boter
- ½ deciliter witte wijn
- 1 eetlepel sojasaus
- peper
- zout
- 4 takjes bieslook
- 100 g garnalen gepelde grijze
voor de saus
- boter
- 1 sjalot
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepel azijn
- 2 eetlepel suiker
- 2 deciliter water
- 1 mespunt Sambal oelek
- 2 koffielepels maïs
Instructies
- Pel en snipper de sjalot, was de prei, bleekselderij en paprika en snijd ze in fijne blokjes.
- Was de sojascheuten en laat ze goed uitlekken.
- Smelt wat boter, stoof hierin de groenten even aan, voeg de witte wijn en de sojasaus toe en kruid met peper en zout.
- Laat nog enkele minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn en laat daarna uitlekken.
- Leg de rijstblaadjes 2-3 minuten in koud water.
- Blancheer intussen de bieslooktakjes.
- Spreid de rijstblaadjes op een schone theedoek uit.
- Leg telkens 2 blaadjes op elkaar, lepel in het midden wat groentemengsel, verdeel de garnalen daarop en knoop de beursjes met een sprietje bieslook dicht.
- Stoof voor de saus het sjalotje even in boter aan.
- Voeg de overige ingrediënten toe, behalve het maïszetmeel en laat even goed doorkoken.
- Bind de saus met het maïszetmeel, opgelost in een bodempje water.
- Stoom intussen de beursjes in 10 minuten gaar.
- Giet op elk bordje een spiegel zoetzure saus en schik de beursjes in het midden.