Geroerbakte Pittig Gekruide Sojastroken met Aziatische Groenten en Boekweitnoedels

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakken Alpro® soya reepjes Pittig gekruid
  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 Spaanse peper
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl droge sherry
  • 1 tl suiker
  • 2 druppels sesamolie
  • 200 gr boekweitnoedels
  • 1 bos lente-ui
  • 2 tl zoete chilisaus
  • Citroensap
  • Wokolie

Instructies

  • Snijd de broccoli in stukken en blancheer ze gedurende 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Laat ze schrikken in ijskoud water om de kleur en bite te behouden.
  • Leg vervolgens de broccoli op keukenpapier.
  • Maak een saus voor de broccoli van sojasaus, droge sherry, suiker en sesamolie.
  • Verwarm de olie in een wok tot middelmatige hitte en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spaanse peper toe.
  • Roerbak dit gedurende 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya reepjes toe.
  • Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
  • Voeg naar smaak zout of citroensap toe.

Noodlesalade:

  • Kook de boekweitnoedels volgens de instructies (meestal 4 minuten in kokend, gezouten water).
  • Giet de noedels af en voeg de gesnipperde lente-ui, zoete chilisaus en een beetje citroensap toe naar smaak.
  • Serveer de geroerbakte Chinese groenten samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch