Chinese flensjes met kip
Ingrediënten
voor de saus
- 4 eetlepel hoisinsaus
- 4 eetlepel suiker of candarell / iets minder
- 1 eetlepel sesamolie
Instructies
- Maak van de bloem, melk, eieren, wat zout en de olie een beslag en laat dit even rusten.
- Bak hiervan dunne flensjes.
- Dek de flensjes af tot gebruik.
- Maak de kipfilet schoon, snijd de filets horizontaal in tweeën en leg de filet in een marinade van peper en zout, 5-kruidenpoeder, soja en olie.
- Bak de filets in een grillpan gaar en laat afkoelen.
- Snijd intussen van de lente-uien en de van zaad ontdane komkommer dikke lucifers.
- Snijd de Chinese champignons en de gebakken kip in dunne reepjes.
- Meng de ingrediënten voor de saus.
- Zet de wok op het vuur met een rekje of een aan beide zijden opengemaakt klein conservenblikje en vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het blikje en breng aan de kook.
- Intussen het gewenste aantal flensjes, waarop een dun laagje saus is aangebracht, vullen met wat kip, komkommer, lente-ui, paddenstoelen en rol deze op. Leg de gevulde flensjes op een warmtebestendig bord (niet tegen elkaar)
- Zet het bord op het rekje in de wok, sluit de wok met de 'dome' en laat voor 10 minuten stomen.
- 1 flensje tot maximaal 2 per persoon.