Chinese kippensoep 5

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese kippensoep 5

 

Chinese kippensoep 5

Recept afdrukken
Categoriemet gevogelte, met kip, Soep
KeukenAzié, China
porties4
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 100 g mihoen
  • 100 g champignons
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 kleine prei
  • 2 ei

Bereidingswijze

  • Snijd de gewassen champignons in dunne plakjes en de gewassen prei in uiterst dunne schijfjes.
  • Blancheer de prei in 2 minuten in kokend water en laat hem daarna uitlekken.
  • Verhit de bouillon en voeg de mihoen en de plakjes champignons toe.
  • Laat de soep hoogstens 10 minuten zachtjes koken.
  • Doe vervolgens een scheutje sojasaus in de soep.
  • Klop als laatste de eieren los en voeg ze al roerende bij de soep, zodat ze lange draden vormen in de soep.
  • Serveer de soep heet.