Chinese kippensoep 6

      Reacties uitgeschakeld voor Chinese kippensoep 6

 

Chinese kippensoep 6

Recept afdrukken
Categoriemet gevogelte, met kip, Soepen
KeukenAzié, China
porties4
AuteurOnbekende auteur

ingrediënten

  • 200 g kip
  • l kippenbouillon
  • 50 g mihoen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel soja
  • snufje ve-tsin
  • 1 ei
  • selderij

Bereidingswijze

  • Kook de kip in 2 l water en bewaar, na verwijdering van de kip, de bouillon.
  • Voeg, als u de bouillon niet krachtig genoeg vindt, een bouillonblokje toe.
  • Week de mihoen en wat water na deze eerst in kleine stukjes te hebben gebroken.
  • Snijd de kip, ui en prei fijn.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg er de fijngesneden ingrediënten aan toe.
  • Laat de soep ± 10 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de mihoen, zout, soja en ve-tsin toe.
  • Klop het ei, bak een omelet en snijd die in zeer dunne reepjes.

Tips / Opmerkingen

Dien de kippensoep op met sliertjes ei en fijngeknipte selderij.