Chinese kippensoep van Onbekende Auteur v4

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ l kippenbouillon getrokken van 100 g kippepoelet
  • 1 eetlepel(s) vermicelli of laksa
  • ½ kopje prei flinterdun gesneden
  • 1 theelepel ve-tsin
  • zout
  • ½ theelepel djahé
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel(s) rijstwijn of sherry
  • 1 ei

Instructies

  • Trek de bouillon van het kippenvlees.
  • Haal het vlees dan uit de bouillon, snijd het zeer fijn en doe het terug in de bouillon.
  • Voeg de vermicelli, de djahé, zout en/of bouillontablet toe.
  • Voeg, als de vermicelli gaar is, de rijstwijn of sherry toe.
  • Voeg vlak voor het opdienen de ve-tsin, eiergelei en de prei toe.
  • Klop het ei los met wat peper en zout.
  • Giet de massa in een dik beboterde vuurvast schaaltje en zet dit in een pannetje water dat tegen de kook aan wordt gehouden.
  • Stoom de eiermassa in ± 10 minuten gaar.
  • Laat de eiergelei afkoelen en snijd er kleine blokjes van.

Notities / Tips / Wijnadvies

Info: Laksa is Chinese vermicelli, gemaakt van katjang iodjoemeel. Laksa moet½ uur in heet water weken, waarna ze er transparant uit ziet. Knip de laksa daarna tot korte sliertjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Azië / China