Luxe Chocoladetruffeltaart

Truffe au Chocolate
Porties: 10
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram maïzena
  • 50 gram cacaopoeder
  • 4 eetlepels rum of Grand Marnier
  • ½ dl warme suikerstroop
  • 6 dl slagroom
  • 425 gram chocolade in stukjes

Extra chocolade voor decoratie

  • Voor het suikerstroopje:
  • 75 gram suiker
  • ½ dl water

Chocolade hulstblaadjes:

  • Melk- pure en/of witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Klop de eieren met fijne kristalsuiker au bain-marie tot het mengsel als een breed lint van de lepel afloopt.
  • Zeef maïzena en cacaopoeder boven een kom en spatel het door het eimengsel.
  • Schep het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm van 30 x 30 cm en strijk het glad.
  • Bak in de oven gedurende 6-8 minuten, totdat de deegbodem stevig aanvoelt.
  • Laat afkoelen en steek met een taartring een cirkel uit de deegbodem, laat deze in de ring zitten (het overgebleven deeg wordt niet gebruikt).
  • Meng rum met suikerstroop en bestrijk de bodem hiermee.
  • Klop de slagroom halfstijf.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de gesmolten chocolade met een garde door de slagroom.
  • Schenk het mengsel op de bodem in de taartring en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de taart ongeveer 3 uur in de koelkast afkoelen en stevig worden.
  • Verwijder de taartring en garneer de taart royaal met chocolade hulstblaadjes.

Voor het suikerstroopje:

  • Breng 75 gram suiker met ½ dl water zachtjes aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • Goed roeren.

Chocolade hulstblaadjes:

  • Smelt melk-, pure en/of witte chocolade au bain-marie.
  • Laat de chocolade iets afkoelen, maar strijk met een kwastje op de hulstblaadjes voordat de chocolade weer stijf wordt.
  • Laat de chocolade even hard worden en verwijder dan voorzichtig de hulstblaadjes.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 35 g | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Taart