Luxe Chocoladetruffeltaart
Truffe au Chocolate
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram maïzena
- 50 gram cacaopoeder
- 4 eetlepels rum of Grand Marnier
- ½ dl warme suikerstroop
- 6 dl slagroom
- 425 gram chocolade in stukjes
Extra chocolade voor decoratie
- Voor het suikerstroopje:
- 75 gram suiker
- ½ dl water
Chocolade hulstblaadjes:
- Melk- pure en/of witte chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Klop de eieren met fijne kristalsuiker au bain-marie tot het mengsel als een breed lint van de lepel afloopt.
- Zeef maïzena en cacaopoeder boven een kom en spatel het door het eimengsel.
- Schep het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm van 30 x 30 cm en strijk het glad.
- Bak in de oven gedurende 6-8 minuten, totdat de deegbodem stevig aanvoelt.
- Laat afkoelen en steek met een taartring een cirkel uit de deegbodem, laat deze in de ring zitten (het overgebleven deeg wordt niet gebruikt).
- Meng rum met suikerstroop en bestrijk de bodem hiermee.
- Klop de slagroom halfstijf.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Klop de gesmolten chocolade met een garde door de slagroom.
- Schenk het mengsel op de bodem in de taartring en strijk de bovenkant glad.
- Laat de taart ongeveer 3 uur in de koelkast afkoelen en stevig worden.
- Verwijder de taartring en garneer de taart royaal met chocolade hulstblaadjes.
Voor het suikerstroopje:
- Breng 75 gram suiker met ½ dl water zachtjes aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Goed roeren.
Chocolade hulstblaadjes:
- Smelt melk-, pure en/of witte chocolade au bain-marie.
- Laat de chocolade iets afkoelen, maar strijk met een kwastje op de hulstblaadjes voordat de chocolade weer stijf wordt.
- Laat de chocolade even hard worden en verwijder dan voorzichtig de hulstblaadjes.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 35 g | Sugar: 25 g