Chocoladelettercakes van Onbekende Auteur

Koop bij de gespecialiseerde bakwinkels papieren lettervormen of huur metalen lettervormen.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 1 lettervorm:

  • 150 gram boter
  • 4 ei
  • 1 pak ‘Mix voor Sacher Torte’ Oetker
  • abrikozenjam
  • 1 chocola
  • poedersuike

Instructies

  • Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen.
  • Doe de deegmix, de zachte boter, de eieren en 3/4 dl water in een kom, meng het door
  • elkaar en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een glad
  • beslag.
  • Vul de vorm tot 2/3 met het beslag.
  • Zet de vorm op het rooster middenin de oven, schakel deze in op 160°C en bak de
  • cake in 45 minuten gaar.
  • Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan.
  • Neem hem er dan uit en verwijder de vorm.
  • U kunt natuurlijk ook meerdere vormen tegelijk bakken.
  • Verwarm 1/2 potje abrikozenjam, wrijf het door een (kunststof of roestvrijstalen) zeef
  • en bestrijk de cake hiermee.
  • Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water, droog het af en kneed de
  • inhoud door elkaar.
  • Knip een puntje van het zakje en verdeel het glazuur over de letter.
  • Strijk het met een pannenkoekenmes uit en laat het glazuur drogen.
  • Bestrooi de cakes tot slot met poedersuiker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Chocolade
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas