Gevlochten Chocoladebroodje

Geniet van dit heerlijke gevlochten chocoladebroodje als dessert of bij de koffie!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 reep chocolade 225 g
  • 50 g hazelnoten grof gehakt
  • 1 ei om mee te bestrijken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en laat het deeg 10 minuten rusten buiten de koelkast.
  • Rol het deeg uit met het bakpapier en leg het in de lengte voor je.
  • Leg de chocoladereep in het midden van het deeg in de lengte.
  • Snijd met een mes reepjes van ongeveer 1 cm breed langs beide zijden van de chocoladereep, zodat je straks de reepjes over elkaar kunt vlechten.
  • Vlecht de reepjes kruislings over elkaar en begin onderaan.
  • Vouw de onderste flapjes over of onder de vlecht.
  • Bestrijk het geheel met ei en strooi de gehakte hazelnoten erover.
  • Bak gedurende 20-25 minuten onderin de oven tot het broodje goudbruin is.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Chocolade / Gebak
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch